News & Events

ACE latest

[ NL ] INNOVACE 2018: inschrijving voor internationale studententeams geopend Compacte MAGNUM-stootdempers van ACE beveiligen raffinaderij

1 January 2018 ACE-Press
Press

ACE Persbericht INNOVACE 2018

De inschrijving voor de INNOVACE 2018 studentenaward gaat half februari van start. Dit jaar kunnen er ook internationale studententeams meedoen aan deze verkiezing voor beste innovatieve dempingsoplossing. De prijs is door dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer uit het Duitse Langenfeld in het leven geroepen en werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Met de prijs wil ACE aankomende engineers een steuntje in de rug geven en de banden aanhalen met technische universiteiten in binnen- en buitenland. Vorig jaar kwam het vierkoppige team van Professor Dr. Stefan Vöth van de Technische Hochschule Georg Agricola (THGA) uit Bochum als beste uit de bus. Met hun uitwerking van het ‘gedempte klemelement’ wonnen de vier studenten een bedrag van 7.000 euro.

Persbericht ACE Yanbu raffinaderij

Overdruk in pijpleidingen in raffinaderijen kan rampzalige gevolgen hebben. In het onwaarschijnlijke geval van overdruk moeten veiligheidsventielen daarom pijlsnel geopend kunnen worden. Het gebruik van elektrische aandrijfsystemen en remmen is echter meestal verboden, omdat een klein vonkje al kan leiden tot een explosie. Pneumatische aandrijvingen zijn normaalgesproken te langzaam en daarom niet geschikt. De bedrijven Doedijns Group International (DGI) en ACE Stoßdämpfer GmbH zijn er echter in geslaagd om deze gevaren met een oplossing op maat het hoofd te bieden.

×

ACE Stoßdämpfer GmbH | Login

Already Registered? Login here.
Für alle Erstbesteller erfolgt die Anlage eines Kontos durch die Bestellung.
Wenn Sie bereits Kunde sind, wenden Sie sich bitte an ebiz@ace-int.eu.